top of page

Ons verhaal

Lekker BUH

Wij zijn een ambachtelijke bereider van buffel-specialiteiten. Hierbij ligt onze focus op lekkere en verse producten. 

 

We maken vanuit de heerlijke buffelmelk van de naastgelegen buffelboerderij de lekkerste zuivel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dagverse buffelmozzarella, buffelburrata, buffelricotta, buffelyoghurt en buffel desserts. 

 

De buffelhouderij staat dichtbij de natuur en heeft een kleine ecologische voetafdruk. Ook worden alle buffels zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke gedrag gehouden, zo lopen zij allemaal in een kudde en voor de kalfjes zijn er stieren in plaats van kunstmatige inseminatie. De productie is gericht op ambacht en vers, de focus ligt niet op massa maar vooral op kwaliteit. Dit begint al op de boerderij. Er is een kruidenrijk grasland ingezaaid, we gebruiken nauwelijks antibiotica en de buffels worden gehouden op een lekker strobed, dit alles proef je terug in de heerlijke melk.

 

In onze productie werken we veel met de hand en volgens traditionele recepturen.  

We proberen zo min mogelijk bij grote bedrijven te leveren maar echt van boer naar bord. 

 

We werken zoals een echte Italiaanse ‘’caseificio’’ (kaasmakerij). Een gedeelte van de dagelijkse productie wordt rechtstreeks aan de consument verkocht in de naastgelegen boerderijwinkel. 

Daarnaast gaan we dagelijks op weg om de lokale horeca en het topsegment van de landelijke horeca en kaasspeciaalzaken met onze dagverse producten te voorzien. 

Dit alles doen we dus met zoveel mogelijk respect voor onze aarde, mens en dier. 

 

We zijn een echt familiebedrijf waar de tradities, normen en waarden van onze ouders en grootouders worden voortgezet.

 

We geloven in (h)eerlijke lekkere lokale producten en transparante duurzame landbouw waarbij we trots zijn op wat we doen. We laten dat dan ook heel graag zien door ons bedrijf open te stellen voor geïnteresseerden.

Theo Arns in de vroegere kaasmakerij.jpg
Marian Arns.jpg
Theo en Marian Arns in de vroegere kaasmakerij, de ouders van Maarten Arns
ARNS080.jpg
anita logo.jpg

De buffels bezoeken en de producten kopen bij Buffelboerderij Arns naast onze productielocatie

Een stukje over buffelboerderij Arns:

Onze boerderij met waterbuffels ligt in het buitengebied van Zevenaar in de streek de Liemers. Wij zijn gestart in 2003 met het melken van waterbuffels. De (familie)kudde telt op dit moment 260 waterbuffels en bestaat uit 135 buffels die melk geven, jongvee en fokstieren. De buffels worden op diervriendelijke wijze gehouden in stropotstallen. Ze vinden het heerlijk om een soort kuil te graven en hier in te gaan liggen rollen. In het voorjaar en de zomermaanden kunnen de buffels kiezen of ze naar buiten gaan in de buitenbak, of toch liever binnen blijven. De buffels (ook wel karbouwen genoemd) zien er nogal apart uit met hun grote achterover gebogen horens, ronde en harige buik. Ze loeien niet zoals koeien maar maken een meer knorrend geluid. 

Tijdens een vakantie in Italië kwamen de ouders van Gert-Jan en Maarten in aanraking met de buffels. Gedwongen door strengere regels met betrekking tot melk- en vetquotum kwamen ze op het idee hun melkveebedrijf om te vormen tot buffelboerderij. Met de aanschaf van 53 buffels ging de Buffelboerderij van start 

De melk gaat naar het bedrijf van Maarten Arns. (Lekker BUH).

Wij maken hier heerlijke producten van zoals buffelyoghurt, mozzarella, bufaletta, burrata en nog veel meer!

bottom of page