top of page
Burrata 3.jpg

Vanaf de buitenkant lijkt de burrata bijzonder veel op mozzarella. Heb je burrata in de hand, voel je een duidelijk verschil. Burrata is zachter, gevuld met room. Dit loopt eruit op het moment dat je 'm opensnijdt.

 

Burrata is simpelweg mozzarella gevuld met extra room en sliertjes van de mozzarella (stracciatella). Het prachtige kaasje komt van oorsprong uit Puglia (Italië) en is een ware delicatesse uit de Italiaanse keuken.

Door de toevoeging van room is zowel de smaak als structuur een stuk zachter dan gewone mozzarella. Dit resulteert in een culinair pareltje dat op je tong smelt. 

 

Hoe wordt burrata gemaakt?

Het maken van burrata lijkt simpel, er wordt een ‘zakje’ van mozzarella gemaakt. Omdat dit heel flexibel is, kan dit worden gevuld met een mengsel van room en (fijngesneden) mozzarella. Het zakje wordt dichtgeknoopt, doordat de mozzarella heel soepel is bij het vullen vergt het veel oefenen en handigheid om dit onder de knie te krijgen!

 

Omdat burrata zo smaakvol is, heeft het niet veel versiering of poespas nodig. Tomaat, balsamico, basilicum en gedroogde ham zijn altijd goed, maar ook nectarine of perzik, kiemen en truffel doen het goed bij deze allemansvriend. Eet het in een simpele salade, met een stukje brood en wat olijfolie of laat de kaas smelten in een heerlijke pasta.

bottom of page